Kağıt Çiçeği Bakımı ve Yetiştiriciliği

Kağıt çiçeği bakımı konusunda bilgi sahibi olmak için yazımızı takip edebilirsiniz. Kağıt çiçeği bakımı birçok yetiştiricinin merak ettiği konulardan birisi. Kağıt çiçeği yetiştiriciliği hakkında genel bilgiler bulabileceğiniz yazımızı okuyabilirsiniz.

Kağıt Çiçeği Bakımı

Kağıt çiçeği renk renk çiçek açan, yaprakları kağıt gibi olan çok güzel bir bitkidir. Anavatanı Güney Amerika’dır. Hemen her tür toprakta yetişebilen, bolca çiçeklenebilen kağıt çiçeğinin bir diğer adı ise ölümsüz çiçek olarak bilinir. Çiçekleri oldukça dekoratif görünüme sahiptir. Sarı beyaz, kırmızı, pembe, mavi ve mor renkli çiçekler açar. Dış mekan süs bitkisi olarak yetiştirilir. Ilıman iklim bölgelerinde her mevsim yetiştirilebilir. Bahçe ve balkonlar için seçebileceğiniz uyumlu bir bitkidir. Teras süslemesinde de çok kullanılan bitkiler arasında yerini alır.

Ilıman iklim bitkisi olmasından dolayı güneş alan yerlerde yetiştirilmesi gerekir. Haziran ayından başlayıp eylül ayı sonlarına kadar çiçeklenebilir. Bolca çiçeklenebilmesi için aydınlık yerleri tercih etmelisiniz. Güneşli ve aydınlık teras, bahçe ve balkonlarda çok rahat çiçeklenebilmektedir. İç mekanlarda saksıda yetiştiriciliğini yapabilirsiniz. Saksıya da uyumlu bir bitkidir. Bakımı kolaydır. Ancak daha çok dış mekan süs bitkisi olarak tercih edilmektedir. Ülkemizde Akdeniz Bölgesi’nde çok sık gördüğümüz bitkiler arasında yerini alır.

Yazın çok sıcak havalarda susuz bırakmamaya özen gösterilmesi gerekir. Ayrıca çiçeklenme döneminde ise bol suya gereksinim duyar. Bu dönemde susuz kalırsa çiçeklenmesi az olur. Var olan çiçeklerini de dökebilir. Bitki dinlenme dönemine girdikten sonra ise su ihtiyacı azalır. Saksıda yetiştirenler için kışın soğuk su vermemeye dikkat edin. Doğrudan alınan musluk suyunu vermeyin. Çok kireçli sulardan etkilenebilir.

Toprak seçen bir bitki değildir. Hemen her tür toprağa uyum sağlayabilir. Ancak humus bakımından zengin topraklarda gelişimi daha iyi olmaktadır. Geçirgen karakterli toprakları sever.

Kağıt Çiçeğinin Tohum Ekimi

Don olayları geçtikten sonra tohumların ekilmesi gerekir. Eğer ki saksıya ekimini yapacaksanız don olayları bitmeden iki veya üç hafta önce derine olacak şekilde tohumlar ekilir. 15-23 C derece ortamda ortalama 1 hafta içerisinde çimlenmenin olduğu görülür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu