En Popüler 9 İç Mekan Sukulent Çeşidi

Sukulentler, görsel güzellikleri, az bakım gerektirmeleri, kolay üretilebilmeleri ve uzun ömürleri ile evlerde en çok tercih edilen süs bitkileri arasında yer almaktadır. Genel olarak baktığımızda sukulentler kuru iklimlerde yetişen bir bitki türüdür. Sukulentlerin çoğunluğu, Afrika veya Orta Amerika’nın sıcak ve az nemin olduğu bölgelerden köken alır. Yapraklarında su depoladıkları için güneşte uzun saatler durmaya ve az sulamaya dayanabilirler. Dediğimiz gibi sukulentler az bakım gerektirir. Bu da onları tüm gün çalışan, hareket halinde olan, vakti kısıtlı olan veya bitkilerle ilgilenme konusunda pek iyi olmayan insanlar için harika kılar. Bu bitkiler, bahçelere ve evlere renk ve canlılık katmak için harikadır. Bir evde veya ofiste köşe bitkisi veya yemyeşil bir bahçede mükemmel görsellik olarak kullanılabilecek pek çok sukulent türü vardır.

Bununla birlikte, bu susuzluğa dayanıklı bitkilerin bakımı basit olsa da, konum söz konusu olduğunda yine de çeşitli tercihleri ​​vardır. Farklı sukulent çeşitlerini ve bu çeşitlerin en iyi nerede bakıldıklarını ve büyüdüklerini öğrenmenize yardımcı olmak amacıyla en popüler 9 türün bir listesini oluşturduk.

İç Mekan Sukulent Çeşitleri

Sukulentlerin bu kadar popüler olmasının bir başka nedeni var. Sadece tek başına yetiştirilmekle kalmaz, aynı zamanda diğer bitki türleri ile de güzel bir şekilde kombine olurlar. Aynı zamanda sukulentler bir ev ofisinden, bir çocuğun yatak odasına kadar her yere sığabilecek ve uyum sağlayabilecek çeşitli şekiller, renkler ve stiller sunar. İç mekan sukulentleri, az nemli ve kuru ortamlarda en iyi şekilde büyür. Genel olarak bu bitkiler doğrudan güneş ışığını severler. Bunun yanında daha düşün olan ışık seviyelerine de uyum sağlayabilirler. Bu özellikleri sayesinde evin her köşesinde bakılabilirler.

1. Aloe Vera

Aleo Vera Bitkisi

Aloe vera, tıbbi faydaları ile en çok bilinen bitki çeşitlerinden birisidir. Uzun yıllar tropik iklimlerde tıbbi amaçlar için yetiştirilmiş, yetiştirilmeye devam etmektedir. Aloe vera bitkisinin sağlıklı bileşiklerini sizlerde evde herhangi bir işlem uygulamadan sıyrıkları ve yanıkları hafifletmek için veya cilt bakımı için kullanabilirsiniz, bu nedenle evin her yerinde bulunması harika bir bitkidir. İç mekan bitkisi olarak dekoratif amaçlı da kullanılabilir. Bu bitkinin genellikle yeşil ve gri renkli kalın, sivri yaprakları vardır. Yapraklar, doğrudan bitkinin tabanından uzanan beyaz lekelerle bezenmiştir.

2. Yılanderisi Çiçeği (Zebra Bitkisi)

Yılan Derisi Çiçeği veya Zebra Bitkisi

Yılanderisi çiçeği, 15-20 cm uzunluğunda ve genişliğinde büyüyebilir. Çok fazla yer kaplamaz ve fazla bakım gerektirmez, bu nedenle bir ev bitkisi olarak oldukça idealdir. Yapraklarında beyaz alaca şeritler bulunur. Bu çarpıcı yapraklar, gövdesinden farklı yönlere doğru büyüme eğilimindedir. Bu bitkinin sığ kökleri vardır ve bu sayede daha küçük saksılarda yetiştirilebilir. Yılanderisi çiçeği, yaklaşık bir hafta boyunda açık kalan parlak sarı renkte ve koni şeklinde çiçekler verir. Zariftirler, yavaş büyürler ve eksantrik bir görünüme sahiptirler. Bir raf veya masa için harika bir dekordur.

3. Para Bitkisi veya Çiçeği (Crassula ovata)

Para Bitkisi

Bu bitki türü genel olarak bakım ve büyüme anlamında bonsaiye benzemektedir. Görünümü minyatür bir ağaca benzemektedir ve çeşitli yönlere çıkıntı yapan dalları ile kalın bir gövde kısmı mevcuttur. Bu bitki türü, ovalimsi bir şekil alabilen, kalın, parlak ve koyu yeşil renkli yapraklara sahiptir. Bu bitkisinin bazı türleri, yaprağın uç kısmında kırmızımsı bir renk meydana getirir. Bitki olgunlaştığında ve koşullar uygunsa, yeşim bitkisi yıldız şeklinde açan güzel beyaz veya pembe çiçeklere sahiptir.

4. Damkoruğu Sukulenti (Sedum morganianum)

Damkoruğu Sukulenti

Eşek kuyruğu bitkisi olarak da bilinen bu sukulent, çoğaltılması ve bakımı en kolay bitkilerden biridir ve bu da onu popüler bir ev bitkisi yapar. Bu bitki kuyruğa benzer ve sarkık şekilde büyüme özelliğine sahiptir. Bu tür bir kaktüstür ve tüm kaktüsler sukulent olmasına rağmen, tüm sukulentler bir kaktüs değildir. Bu sukulent en iyi iç mekanlarda yetişir, iyi drene edilmiş bir saksıya yerleştirilir, burada uzun gözdesi saksının kenarlarından aşağı sarkabilir ve bu muhteşem bir görüntü oluşturur.

5. Eçeverya (Echeveria spp.)

Eçeverya

Bazıları nesli tükenmekte olan türler listesinde yer alan bu sukulentin 40’tan fazla farklı alt çeşidi vardır. Rozet oluşturan bir bitkidir, yani dairesel bir yaprak düzenine sahiptirler. Yaprakların çoğu, iyi bir bakım ve özenle çok uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşayabilir. Bu bitkiler, yapraklarına su bulaşmasını önlemek için doğal olarak tepelerde yetişirdi, bu nedenle sulama yaparken yapraklarından kaçındığınızdan emin olun yani yapraklarına su değdirmeyin.

6. Testere Çiçeği (Aloe aristata)

Testere Çiçeği

Bu bitki aloe vera ile yakın akrabadır. Her ne kadar görsel olarak ve büyüme özellikleri bakımından benzer olsalar da, faydaları bakımından çok benzerlikleri yoktur. Bu bitkinin yaprakları, güneşte koyulaşan açık yeşil bir renktedir. Yaz aylarında, bir meşaleye benzeyen uzun yaprakların üzerinde çiçekler açabilirler. Düzgün ve doğru bir şekilde bakıldığında oldukça büyük olabilmektedir. Hem iç mekanlarda hem de dış mekanlarda ve bahçelerde kolaylıkla bakılabilen bir bitki türüdür.

7. Kalanşo (Kalanchoe blossfeldiana)

Kalanşo

Madagaskar’a özgü olan popüler ve yaygın bir ev bitkisidir. Sıcak ortamları tercih eder ve soğuğa karşı son derece hassastır, bu nedenle özellikle sıcak ve ılık iç mekanlar için en uygunudur. Drenaj için altta delikler bulunan kil ve toprak kaplarda en iyi şekilde büyür. İyi aydınlatılmış alanları tercih ederler ve günde 8 ila 10 saat güneş verildiğinde daha fazla tomurcuk ve çiçek üretirler. Sonbaharın sonlarında ve kışın başlarında bu bitki, koyu kırmızı renkten altın ve beyaz renklere kadar bir dizi renk olabilen dört yapraklı tomurcuklar üretir. Bir masa bitkisi olarak harika görünüyor.

8. Panda Bitkisi (Kalanchoe tomentosa)

Panda Bitkisi

İç mekan sukulentlerinin in ilginç olanlarından birisi olan panda bitkisi, küçük ve tüylü yapraklara sahiptir. Yapraklarının görünümü kadifemsidir ve kenarlarında yer alan kırmızımsı ve kahverengi lekeler ona panda bitkisi denilmesine neden olmuştur. İç mekanlarda ve doğru bakım şartlarında çok uzun yıllar yaşayabilirler ve bu tür sukulentler doğru koşullarda çiçek açabilmesine rağmen çiçek açması nadir olarak görülür. Bu bitki oldukça yumuşak yapısı ve minik boyutları ile askılı saksılarda ve evin birçok köşesinde muhteşem görünüyor.

9. Olta İğnesi Kaktüsü (Mammillaria crinita)

Olta İğnesi Kaktüsü

Aynı zamanda bir kaktüs olan sukulent türlerinden birisidir. Bu türün dış kısmını kaplayan ve sivri uçlara sahip dikenleri vardır. Doğal yaşam ortamları Meksika ve Amerika’nın güneybatı bölgeleridir. Mammillaria ailesinde yer alan yaklaşık olarak 250 türden birisidir. Bitkinin dışında çeşitli büyüklerde ve tüp şeklinde çıkıntılar meydana gelmektedir. Aynı zamanda çeşitli renklerde çiçeklerde meydana getirir. Bu bitki çok fazla büyümeyen, küçük ev bitkilerinden birisidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu