2020 Büyükbaş ve Küçükbaş Kurbanlık Fiyatları

Müslüman aleminin heyecanla beklediği kurban bayramında Allah’a yakınlaşma ve teslimiyet duyguları ön plana çıkmaktadır. Müslümanlar teslimiyet ve yakınlaşmayı, kestikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanları Allah’a kurban ederek göstermektedir. Bu ibadetin yerine getirilmesi için Müslümanlar, bu sene de kurban alımlarına yoğun ilgi gösteriyor. Peki, 2020 büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları hangi seviyelerde? Geçen seneye göre kurbanlık fiyatları ne kadar arttı? Bu ve benzer soruların cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Büyükbaş ve Küçükbaş Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar Artı?

Her yıl büyük bir mutluluk ve heyecanla beklenen kurban bayramı, bu sene koronavirüsün gölgesinde geçecek. Bu durum, kurbanlık fiyatlarına da net bir şekilde yansımış durumda. Her yıl ortalama %10 ile %20 arasında zamlanan kurbanlık, bu yıl daha düşük seviyede zamlandı.

Geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında bu sene kurbanlıklara %5 ile %10 arasında bir zam geleceği tahmin edilmektedir. Bu oranların makul seviyede olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. Ancak bölgesel bazda kurbanlık fiyatlarının farklılık göstereceği de unutulmamalıdır.

Büyükbaş ve Küçükbaş Kurbanlık Fiyatları

Kurbanlık için geçtiğimiz yıl küçükbaş hayvanlar için ortalama 1.000-1.500 TL arası bir rakam talep ediliyordu. Bu sene de benzer rakamlara küçükbaş kurbanlık bulmak mümkün. 2020 yılı için küçükbaş kurbanlıkların fiyatlarının 1.100 TL ile 1.700 TL arasında olacağı tahmin edilmektedir. Keçi, koç ve koyun kurban edecekler, hayvanın iriliğine göre yukarı ifade edilen rakamlara kurbanlık alabilir. Ancak bu noktada bölgesel farklılıklar ve küçükbaş hayvanların büyüklüğünün değişkenliği dikkatlerden kaçmamalıdır. Örneğin İç Anadolu bölgesinde ortalama bir koyun 1.300 TL’ye alınabilirken, benzer özellikte bir koyun İstanbul’da 1.600 TL olabilir.

Büyükbaş kurbanlıkların fiyatları incelendiğinde de yine benzer oranda bir zamdan bahsedilmesi yanlış olmaz. Büyükbaş hayvanların büyüklükleri ve irilikleri daha değişken olduğundan, fiyat aralığı da biraz daha geniştir. Geçen sene büyükbaş kurbanlık fiyatları 7.500 TL ile 13.000 TL arasında değişmekteydi. Bu sene ise büyükbaş kurban fiyatlarının 8.000 TL ile 15.000 TL arasında olması bekleniyor.

Zincir Marketlerde (A101, BİM, Carrefoursa ve Migros) Kurbanlık Fiyatları

Günümüzde kurban hissesinin alınabileceği alternatiflerden birisi de zincir marketlerdir. Bilindiği gibi ülkenin birçok noktasında şubeleri olan zincir marketler, uzun zamandır kurban satışı yapmaktadır. Büyükbaş hissesi ve küçükbaş şeklinde müşterilerine seçenek sunan marketlere ilgi bir hayli fazla. Bu senede marketlerde kurbanlık fiyatları merakla beklenen hususlar arasında yer almıştır. Aşağıda bu marketlerden öne çıkanlarına ait kurbanlık fiyatları yer almaktadır.

A101 Kurbanlık Fiyatları

A101, Türkiye’nin her ilçesinde şubesi olan bir market zinciri. Bundan dolayı kurbanlık için önemli bir alternatif olarak görülmektedir. A101’de Karaman koçu küçükbaş kurbanlık (en az 16 kg) 1.295 TL’den, büyükbaş kurbanlık hisse (en az 20 kg) ise 1.495 TL’den satılmaktadır.

BİM Kurbanlık Fiyatları

BİM, henüz kurbanlık satışı ile ilgili bir duyuru/paylaşım yapmadı.

Migros Kurbanlık Fiyatları

Migros, kurbanlık için müşterilerine 3 farklı seçenek sunmaktadır. En az 12 kg olan kurbanlık koç 1.445 TL, en az 16 kg olan kurbanlık koç ise 1.585 TL’den satışa sunulurken, en az 21 kg olan büyükbaş hissenin fiyatı ise 1.825 TL’dir. Migros, Money Bonus Kart sahiplerine 125 TL indirim ve 6 taksit imkanı da sağlamaktadır.

Carrefoursa Kurbanlık Fiyatları

Carrefoursa, müşterilerine 2 farklı seçenek sunmaktadır. Kıvırcık koç (en az 18 kg) kurban paketi 1.590 TL iken, büyükbaş kurbanlık (en az 20 kg) ise 1.790 TL’dir. Axess kullanıcılarına 100 TL indirim ve 9 taksit imkanı sunulmaktadır. Ayrıca büyükbaş kurbanlık paketi 4.gün almayı kabul edenlere ekstra 100 TL daha indirim yapılmaktadır.

Diyanet ve Kızılay’da Kurban Hissesi Ne Kadar?

Kurbanlarını direkt olarak bağışlamak için insanların tercih edebileceği farklı vakıflar vardır. Ancak bunlardan diyanet ve Kızılay’ın daha fazla tercih edildiği herkes tarafından bilinmektedir. Bu yüzden diyanet ve Kızılay kurban hisse fiyatları, çok sayıda insan tarafından merakla beklenmektedir. Bu iki kurum yakın zamanda kurban hissesi fiyatlarına ilişkin bir açıklama yaptılar. Buna göre:

Diyanet kurban hisse fiyatı; yurtiçi 975 TL iken, yurtdışı 825 TL’dir.

Kızılay kurban hisse fiyatı; yurtiçi 1.050 TL iken, yurtdışı ise 850 TL’dir.

2020 büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları, genel olarak bu şekildedir. Kurban bayramına halen uzun kabul edilecek bir süre olduğu unutulmamalıdır. Özellikle direkt olarak hayvan alacaklar için fiyatların farklı şartlara bağlı olarak değişkenlik gösterebileceği hususu unutulmamalıdır. Yine bölgesel farklılıklar da fiyatları değiştirebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu