2020 Biçerdöver Saatlik Çalışma Fiyatları

Çiftçiler, çok büyük arazilere ekim yaparlar. Ektikleri ürünlerin adeta üstlerine titrerler ve hasat dönemine sorunsuz bir şekilde gelmelerini sağlamaya çalışırlar. Hasat zamanı ise biçerdöverler yardımı ise hasadı gerçekleştirirler. Bu dev makineler hasadın hem kısa sürede tamamlanmasını, hem de bu esnada herhangi bir zayiat meydana gelmemesini sağlar. Bundan dolayı çiftler için biçerdöverler ve biçerdöverlerin biçim fiyatları çok önemlidir. Her yıl bu fiyatlar büyük bir heyecanla beklenir. 2020 biçerdöver biçim fiyatları ne kadar olacak? 2020 Biçerdöver saatlik çalışma fiyatları hakkında merak ettiğiniz bütün detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Biçerdöverlerin Tarıma Etkisi

Biçerdöverlerin geliştirilmesi, tarım alanındaki en önemli devrimlerden birisi olarak kabul edilir. Çünkü geçmişte hasat ilkel yöntemler ile yapılırdı. Kara saban ya da saban olarak bilinen aletler, hayvan gücüyle çalıştırılırdı. Bu şekilde yapılan hasat, çok uzun zaman alırdı.

İlkel yöntemlerle yapılan hasat işleminde, ürünlerin bir kısmı dökülür ya da farklı şekillerde zayi olurdu. Bu ise ciddi bir maddi kayıp anlamına gelirdi. Bunun haricinde ise ürünün maliyeti artar ve karlılık düşerdi.

Biçerdöverlerin geliştirilmesi ile birlikte hasat artık çok daha kısa sürede tamamlanmaya başladı. Bu işlemde insanların ekstra bir enerji harcamasına gerek kalmadı. Bu ise maliyetlerin ciddi şekilde düşmesi anlamına geldi. Biçerdöverlerden sonra çiftçilerin elde ettikleri kar oranları yükseldi. Böylece tarıma verilen önem daha da arttı.

Geçmişte biçerdöverler sadece arpa ve buğday gibi uzun boylu tarım ürünlerinde kullanılırdı. Yakın zamanda geliştirilen farklı yöntemler ile biçerdöverlerin kullanıldığı tarım ürünü sayısında ciddi bir artış meydana gelmiştir. Bu ise biçerdöverlerin tarımdaki öneminin daha da artması demektir.

2020 Biçerdöver Biçim Fiyatları

Öncelikle biçerdöver biçim fiyatları, ülkemizdeki bölgelere göre farklılık göstermektedir. Ayrıca biçilen ürün de yine fiyatların değişmesine neden olmaktadır. Bundan dolayı net rakamlardan bahsetmek çok zordur. Fakat sizler için 2020 yılındaki biçerdöver biçim fiyatları ortalamalarını paylaşacağız. Söz konusu rakamlar şu şekildedir:

  • Sulu tarım yapılan alanların dekarı 32 TL (Ege ve Marmara Bölgeleri)
  • Susuz tarım yapılan alanların dekarı 26 TL (Ege ve Marmara Bölgeleri)
  • Susuz tarım yapılan alanların dekarı 21 TL (Güneydoğu Anadolu Bölgesi)
  • Hububat biçim bedeli (ortalama) 29 TL (İç Anadolu Bölgesi)
  • Mercimek biçim bedeli 23 TL (dekarı)
  • Nohut biçim bedeli 21 TL (dekarı)
  • Sulama alanlarında bulunan arazilerin dekarı 24 TL (Güneydoğu Anadolu Bölgesi)

Yukarıda yer alan rakamlar ortalama fiyatlardır ve bunlar, arazinin yapısına ve tarladaki ürüne göre farklılık gösterir. Liste incelendiğinde, aynı bölgedeki ürünler arasında dahi fiyat farklılıkları olduğu görülecektir.

Biçerdöver biçim fiyatları, 2020 yılı için her ne kadar yukarıdaki gibi beklense de, fiyatların farklı unsurlardan etkilendiği asla unutulmamalıdır. Bundan dolayı da fiyatlar, yıl içinde yaşanacak gelişmelere göre aşağı ya da yukarı yönlü olarak hareket edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu